Szombati kézilabda fieszta a Sportcsarnokban

2019.09.23 19:36

A női és a férfi kézilabdacsapat is hazai pályán játszott az NB II-es bajnokság 2. fordulójában szombat délután.
A lányok könnyebb helyzetből várták a találkozót hiszen azt a Szepa KSE-t fogadták, akik az első fordulóban 41!!! góllal kaptak ki. Most sem nekik állt a zászló, a félidő derekán már 11 gólos hátrányban voltak, 14-3. Aggódni nem volt miért, hacsak azért nem, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon a hazai oldalon. Az előny csak nőtt és nőtt, lassan mindenki pályára lépett az abonyi csapatban, izgalomnak nyoma sem volt.

Kissé álmosan, 19 gólos előnnyel a birtokukba vágtak neki a második félidőnek füzesabonyiak. 10 perc után újra beindult a henger, futószalagon jöttek a hazai találatok. 33-7. Szegény embert az ág is húzza – tartja a közmondás. Egy veszélyes kirohanás után a Szepa az egyetlen hálóőrét is elveszítette, miután a sporik piros lappal jutalmazták eme tettét. Innentől kezdve, illetve eddig is már csak a gólkülönbség volt a kérdés. Edzőmeccsnek azért jó volt.

Füzesabony SC-Szepa KSE  43:9   (24:5)

A Füzesabony vereséggel a Nyírbátor győzelemmel hangolódott a délutáni férfi kézilabda rangadóra.

Négy kihagyott ziccerrel kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a vendégek viszont két góllal. Szoros, taktikus, kőkemény meccs kezdett kibontakozni sok kihagyott helyzettel, kevés góllal. A félidő derekán először vezetett a Füzesabony. 4:3. Majd egy jó szériával tovább növelve előnyét már négy gól volt a különbség, többek között Gulyás Levente remek védéseinek is köszönhetően. A félidő végére leült a játék, és mivel hét ágra sütött a nap, továbbra sem érkezett meg a gólzápor.Három gólos hazai előnnyel és kiváló kontrákkal indult a második játékrész, de a Nyírbátor nem hagyta ellépni az FSC-t. Sőt az 50. percben egy gólra feljöttek a nyírségiek. 15-14. Innentől kezdve háromesélyes lett a találkozó. Idegtépő tíz perc következett. Gól itt- gól ott. Húsz másodperccel a vége előtt egy góllal vezettek az abonyiak. Nehéz “szülés” volt, de megvan az első győzelem.

Füzesabony SC-NYBSC   21:19  (10:7)