STAVMAT támogatás az FSC-nek

2020.10.07 19:18

Félmillió forintos támogatási okmányt írt alá Nagy Csaba a Füzesabonyi Sport Club elnöke és Frantisek Iván a STAVMAT Zrt elnök-vezérigazgatója.

A szponzorációt az FSC ifjúsági kézilabdacsapatának a versenyeztetésére fordítják a bajnoki szezonban. Nagy Csaba klubelnöktől megtudtuk: immár több éves gyümölcsöző kapcsolat van az FSC kézilabda utánpótlás csapatai és az építőipari részvénytársaság között. A tavalyi szezonban a serdülő csapat kapott hasonló nagyságú támogatást. Az 500 ezer  forintot a csapat utaztatására, felszerelések vásárlására fordítja a klub. Bár az utánpótlás számára rendelkezésre áll a felajánlott TAO támogatás ez csak a működés 90%-át fedezi. A  büdzsé további 10%-át az egyesület finanszírozza többek között szponzorációs támogatásokból.

Frantisek Iván elmondta: a STAVMAT Zrt. évekkel ezelőtt elkötelezte magát a kézilabdasport támogatása iránt. A cég jelenleg három országban, 130 telephellyel működik és mindenütt igyekeznek szponzorálni a sportot. Frantisek Iván úgy látja az FSC utánpótlás nevelése szépen fejlődik, Füzesabonyban jó helyre kerül a támogatásuk.

Forrás: fuzeshirek.hu