Sajtótájékoztatót 2017.08.01.

2017.08.03 14:24

A Füzesabonyi SC valamennyi szakosztályánál jelentős változás történt a nyári időszakban. Az újdonságokról sajtótájékoztatón számolt be az FSC.


Az egyesület női kézilabda csapatát a korábbi tréner, Erdélyi Annamária háttérbe vonulását követően Tamás Tamás személyében új edző irányítja. A 25 esztendős szakember a 2016/17-es idény második felében a klub férficsapatának edzőjeként dolgozott.
– Jelentősen átalakul az elmúlt idényben ezüstérmes női csapat, Tamasi Klaudia, Tóth Vivien, Asztalos Luca, Moldrich Nikolett és Szabó Renáta ugyanis távozott az együttestől – osztotta meg Tamás Tamás, aki új feladatával párhuzamosan a serdülő és ifjúsági fiúcsapatot is felkészíti. – Pótlásukra egyelőre a legutóbb az Eszterházy KESC gárdájában szerepelt Lányi Gabriella érkezett, rajta kívül saját utánpótlásunk legtehetségesebb játékosainak is igyekszünk lehetőséget biztosítani a felnőttek között. Őri Annamáriáék a bajnoki felkészülés második hetében járnak, pénteken 17.30-tól már edzőmérkőzésen fogadják a másodosztályú EKESC csapatát.

– Az NB II Északkeleti-csoportjából átkerültünk az északiba, ez több utazással jár, és a tavalyinál erősebbnek ígérkező mezőnyben kell helytállni. A stabil középcsapattá válás reális cél lehet számunkra – tette hozzá Tamás Tamás.

A férfi kézilabda szakosztály kapcsán Pásztor Gergely is új edző érkezéséről és a játékoskeretet érintő személycserékről egyaránt beszámolt.
– Együttműködési megállapodás köttetett az Eger SBS Eszterházy vezetővel, amelynek értelmében feltörekvő tehetségeinket a megyeszékhely felé irányítjuk, onnan pedig hozzánk érkeznek azok a játékosok, akiket Egerben nem tudnak megfelelően versenyeztetni – fogalmazott Pásztor Gergely. – Már ezen szerződés szellemében csatlakozott hozzánk Szécsi Boldizsár, Ács István és Bónis Dénes, de a Mezőkövesdről érkező Molnár Kristóffal és a Gyöngyösről távozó Molnár Martinnal is egyértelműen a fiatalítás útjára léptünk. Rátermettségüket leginkább az új edzőnek, Bánik Rolandnak kell bizonyítaniuk. Az NB II Északkeleti-csoportjában megerősödött mezőnyben vár az együttesre.
 

A labdarúgók szakosztály képviseletében Bocsi Zoltán szakosztályvezető elmondta: nagy örömmel tölti el, hogy hosszú idő után ismét olyan idényt zártak a megyei I. osztályban, amelyben nem fenyegette a csapatot kiesés réme.

– Bízom benne, hogy az ugyancsak erősnek ígérkező új bajnokságban is legalább ilyen teljesítményre leszünk képesek – közölte Bocsi. – Péter Zoltán, Nagy Krisztián, Hallgató Márk és Kiss László nem maradt a klub kötelékében, utóbbi két labdarúgó szóbeli megállapodásunk ellenére az átigazolási időszak utolsó napjaiban jelezte távozási szándékát, amivel nagyon nehéz helyzetbe hoztak bennünket. Új játékosként Pelyhe Csabát, Hímer Gergőt, Barzsó Gábort és Nagy Bencét köszönthetjük.
Az utánpótlás kapcsán elhangzott, a Bozsik-programban továbbra is Birincsik József irányításával szerepelnek az FSC fiataljai, az U14-eseket Gallik Gábor, az U16-osokat Báder János, míg az U19-eseket Szamosi Zsolt készíti fel a bajnoki küzdelmekre.
A létesítmény-fejlesztés témakörében elhangzott: napirenden a futballpálya gyepszőnyegének felújítása, illetve a kézilabdázók részére munkacsarnok építése.

 

Az asztalitenisz szakosztály három csapattal – NBIII, Megye I. és II.- vágnak neki az őszi szezonnak. Az NB III-as gárda sikeresebb szereplése elvárás, ugyanakkor a megyei bajnokságban a sportág népszerűségének növelése az elsődleges. Új szakemberként az utánpótlás-nevelésben dolgozik Lövey Ádám. A sportvezető számít a helyi általános iskolák testnevelőire az utánpótlás nevelésben. A technika biztosított, mivel értékes sportfelszerelésekkel gazdagodtak a szakosztály jóvoltából ezek az intézmények.