Parázs végjáték

2019.11.19 11:41

Az tabellán első helyezett Lőrinci csapatát fogadta a Füzesabony csapata, a labdarúgó megyei I.osztály őszi kiírásának utolsó fordulójában.

A mérkőzés álomszerűen kezdődött a hazaiak számára, hiszen már a 9. percben sikerült nem kis meglepetésre megszerezni a vezetést Fügedi Tamás révén. (1-0)

A folytatásban érezhető volt, hogy a füzesabonyiak nagyon koncentráltak és fegyelmezettek voltak, és nem találta a rést a Lőrinci csapata. (1-1)

A 26. percben viszont egy pontrúgás után, vitatható körülmények között egyenlíteni tudott a vendég csapat Székesi Ádám révén. (1-2)

A félidőig továbbra is nyílt maradt a játék, mind a két csapat számára megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, de maradt a döntetlen állás a szünetre.

A második félidő még nagyobb iramot hozott, az abonyiak előtt adódtak sorban a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de kimaradtak.

A 73.percben viszont egy újabb rögzített helyzet után a Lőrinci szerezte meg a vezetést a 73. percben Uj Patrik által. (1-2)

A mérkőzés 80. percében büntetőhöz jutott a Füzesabony csapata, de nem bírt élni ezzel a lehetőséggel, hiszen Gedei Krisztián védte Nagy Bence lövését.

Végig érezhető volt a feszültség a pályán mind a két csapat részéről, mi sem mutatja jobban, mint a 85. percben kiosztott 4 sárga lap is.  A lelátón is forrtak az indulatok a kilátogató két tábor között.

A mérkőzés utolsó 10 percében az őszi első helyezett Lőrinci 5-6 emberrel is védekezni volt kénytelen a rendkívül lelkesen és nagy akarattal játszó füzesabonyiak ellen.

A találkozó a 90.percben dőlt el egy szöglet után, Gulyka Zsolt fejelt a Füzesabonyi kapuba, ezzel beállítva a végeredményt. (1-3)

Végeredmény: Füzesabony SC- Lőrinci VSC 1-3 (1-1) gólsz. Fügedi, ill. Székesi,Uj,Gulyka

Bocsi Zoltán:  – Nem érdemeltünk vereséget, a játék képe alapján a döntetlenre rászolgáltunk volna. Az első helyezett ellen nem lehet 11-est és ziccereket kihagyni. Gratulálok a Lőrinci csapatának az őszi elsőséghez!

Bódis Barna: – Nehéz talajú pályán brusztolós mérkőzésen megszenvedtünk a három pontért. A csapatom erejét mutatja, hogy ilyen körülmények között is nyerni tudtunk. További sok sikereket kívánok Bocsi Zoltánnak és csapatának!

Forrás: fuzeshirek.hu