Parádés hétvégét abszolváltak a felnőtt kéziseink

2020.11.15 15:31

Szombat délután mindkét kézilabdacsapatunk hazai környezetben várta soron következő ellenfelét az NB II-es kézilabda bajnokságokban. Előbb a hölgyek a szomszédvár Heves, majd a férfiak a Kazincbarcika ellen diadalmaskodtak.

Nem csak azért volt különleges ez a mérkőzés, mert a Heves csapatával játszottunk, hanem azért is, mert nem tudtam ott lenni a lányokkal az alapvonal mellett. A csarnokban ott voltam, de kötelező iskolai programom volt, így csak az emelvényről tudtam követni az eseményeket. Mindig jó meccseket szoktunk játszani Heves ellen, ezért is tartottam még jobban most, hogy tudtam, hogy nem tudom segíteni a lányok munkáját. Szerencsére jó tempóval kezdtük a mérkőzést. Növelni tudtuk folyamatosan az előnyünket, így nem is nagyon kellett az irányítás a lányoknak. Gratulálok a lányoknak, hogy ilyen helyzetben is helyt tudtak állni. Külön öröm, hogy mindenki pályára lépett és mindenki eredményes is tudott lenni. Idén már csak egy mérkőzés vár ránk, jövőhéten Ózdra fogunk utazni, remélem tudunk hasonló eredményt produkálni – értékelt Tamás Tamás edző.

Füzesabonyi Sport Club-Heves SE 46:19 (25:13)

A hétvégén igazi rangadó várt csapatunkra, a Kazincbarcika kézilabda csapatának a személyében. Ellenfelünk a tabella 2. helyét foglalta el a találkozó előtt. A mérkőzés úgy is kezdődött, jó védekezéseknek köszönhetően nehezen estek a találatok, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A folytatásban technikai hibák sorát követtük el, amit a barcika gyors leindulásokkal büntetett. Három találattal lépett el tőlünk ellenfelünk, melyet a félidő végéig meg is tartott. A 2. félidő kezdetén az öltözőben maradt a csapatunk, melynek köszönhetően 5 gól lett a különbség. Gyors időkérés és alapos fejmosás után folytatódott a mérkőzés. A csapat védekezése kezdett egyre jobban működni, mögötte nagyon jó kapus teljesítménnyel. Támadásban is sikerült egyre jobban feltörni a Kazincbarcika védekezését, lassan fokozatosan zárkóztunk fel ellenfelünkre, aki kezdett elkészülni erejével és a mérkőzés végére sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Nem jó játékkal, de a második félidőben mutatott csupa szív játékkal megérdemelten tartottuk itthon a két pontot. Gratulálok a CSAPATNAK!!! – értékelt Bánik Roland edző

Füzesabonyi Sport Club – Kazincbarcikai KSE 33:29 (13:16)

Forrás: fuzeshirek.hu