Nemzetközi tornán jártak focistáink

2019.12.03 08:55

A XII. Agriapipe kupa mezőnyének tagja volt a Füzesabony SC is, a 2011-2012-es korosztályban.

Neves ellenfelek sorával kerültek egy csoportba az abonyiak. Az Egri Focisuli, a MAC Budapest és a Grund FC alkotta az ellenfelek sorát.

A szombati napon a Pásztorvölgyi Gimnázium adott otthont ennek a csoportnak a mérkőzéseinek. Az első ellenfél az Egri Focisuli volt, akit jó játékkal, és szép gólokkal sikerült 3-2-re legyőzni.

A második mérkőzés a SZAC Budapest ellen volt, akik ellen úgy léphettek pályára a srácok, hogy győzelem esetén biztos a továbbjutás. Sajnos ez látszódott is rajtuk, idegesen játszottak, sok helyzetet puskáztak el, így 2-1-re a budapestiek győztek.

A harmadik mérkőzésen a csoport legnehezebb ellenfele a Grund FC következett. Elmondható, hogy sikerült egy szoros, jó mérkőzést játszani, sokáig egy gólt volt a különbség, csak az utolsó pár percekben bekapott két gól után alakult ki a 3-0-ás eredmény a Grund FC javára.

Az egyenes ági továbbjutás nem sikerült így, de az eredmények úgy alakultak a többi csoportban is, hogy a legjobb csoport harmadikként bejutott a Füzesabony is a nagydöntőbe.

A vasárnapi napon került megrendezésre a legjobb 4 közé jutásért a mérkőzés, ahol az erdélyi Nyárádszereda csapata volt az ellenfél.

Az abonyi srácok végig lelkesen játszottak, látszott rajtuk, hogy mindent megtesznek a győzelemért, de jobb erőkből álló, igen jó játékot bemutató ellenfél ellen nem volt mit tenni. A végeredmény 5-0-lett az erdélyiek javára, de mindent elmond, hogy a meccs végén az egész csarnok az abonyi srácokat tapsolta és éltette.

A tornán részvevő játékosok: Báder Róbert, Bodrogi Bence, Gál Szabolcs, Jablonkai Levente, Kökény Adrián, Kökény Róbert, Mága Márió, Tóth Kevin

– Azt gondolom, hogy egy igen színvonalas tornán sikerült jó és szoros mérkőzéseket játszanunk olyan csapatok ellen, akiknek sokkal mélyebb merítési lehetősége van gyerekekből mint mondjuk nekünk. A csoportmérkőzések alatt végig meccsben voltunk mindenkivel, nem gondolom, hogy szégyenkeznünk kellene, mert ha megnézzük a torna végeredményét láthatjuk, hogy a csoportellenfelek közül a Grund FC a harmadik helyen végzett. Ami a vasárnapi Nyárádszereda elleni mérkőzésünket illet, sajnos ezen a napon két játékosom is betegség miatt nem tudott részt venni. Az én véleményem, hogy a torna egyik legjobb csapata volt a korosztályunkban az erdélyi együttes, a döntőben is csak büntetőkkel maradtak alul a házigazda Eger ellen. A részvételt én mindenképp pozitívan értékelem, kimutatkoztak a hiányosságok, amiken javítanunk kell, de játékra és az akaratra lehet építenünk. – értékelte Szabó Ákos edző a csapat teljesítményét.

Forrás: fuzeshirek.hu