Nem sikerült a bravúr

2019.11.11 11:46

Az elmúlt napok esős időjárása miatt rendkívül mély talajú pályán fogadta Heréd csapata a Füzesabonyt.

Szép játék helyett a küzdelem dominált főleg az egész mérkőzésen. A pálya talajához mind a két csapatnak alkalmazkodnia kellett, ami a vendég csapatnak sikerült jobban.

Szervezett védekezésből rendre veszélyes támadásokat indítottak a lassan visszazáró hazai csapat ellen.
Folyamatos veszélyt jelentettek az abonyiak szinte minden támadásukból a herédi kapura, de a hőn áhított vezetés megszerzésére a 33. percig kellett várni, amikor Nagy Bence passzolt Takács Balázs elé, aki a kivetődő kapus mellett lőtt a kapuba. (0-1).

/A mély pálya nem kedvezett a játéknak. Fotó: Kelemen Ákos/

Ezután érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt a hazai együttes és a félidő utolsó 10 percében inkább ők irányították a mérkőzést de nem sikerült gólt szerezniük, így vendég vezetéssel ért véget az első félidő.

A második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint alakult mint az első játékrész. A hazaiak nem találták továbbra sem a fogást, az abonyi kontrák pedig komoly veszélyt jelentettek mindig.

/Takács Balázs ( jobbra) szerzett vezetést a Füzesabonynak. Fotó: Kelemen Ákos/

Aztán valami történt a 67. percben, a csúszós pályán egy védelmi hibát kihasználva Aranyos Márk kiegyenlítette az állást. (1-1)
Ezzel még nem volt vége az abonyiak vesszőfutásának. A 69. percben egy rossz ütemű becsúszás után büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Ivony Attila értékesített. (2-1)

Öt perc múlva pedig már a semmiből Aranyos Márk második góljával (3-1) volt az állás.
Ez a rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy 67 perc remek játéka a kukába kerüljön.

A hátralévő időben újból a Füzesabony akarata érvényesült, és a 90. percben megítélt 11-est Nagy Bence értékesítette, (3-2)-re alakítva az eredményt.
Az utolsó percekben akár az egyenlítés is összejöhetett volna de egy kavarodás után csak az oldalhálóba sikerült lőni a labdát, így a 3 pont a hazaiaknál maradt.

/Fotó: Kelemen Ákos/

Végeredmény:  Heréd LC – Füzesabony Sc 3-2 (0-1)
gólsz.: Aranyos M (2), Ivony A. ill. Takács B., Nagy B.

Aranyos Imre: – Megint sikerült hátrányba kerülni félidőben, de csak azért, mert pontatlanul játszottunk. A második játékrészben pontosan és céltudatosan futballoztunk. Csapatomnak gratulálok, szépen búcsúztunk a hazai pályától, köszönjük a támogatást azoknak az embereknek, akik szívén viselik a herédi futballt.

Bocsi Zoltán: – Nem tudtunk élni a sors adta lehetőséggel, sikerült újra megverni magunkat.

Forrás: www.fuzeshirek.hu