Nem sikerült a bravúr idegenben

2019.12.02 11:13

Csütörtökön a csoportelsőségért mérkőztek meg a kazincbarcikai és a füzesabonyi serdülő fiúk a III. osztály D-csoport 10. fordulójában.
Kiélezett küzdelem folyt a pályán, a mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok. Az 10. perctől fokozatosan elhúztak a hazaiak, már 5 góllal is vezettek. A félidő hajrája az FSC-nek sikerült jobban, két gólra felzárkóztak.
Az abonyiak a második játékrészt úgy folytatták, ahogy az elsőt abbahagyták. A 35. percben 5 góllal már a füzesabonyiak vezettek.
Ezután a biztos vezetés tudatában könnyelművé váltak az abonyi kézisek, eladott labdákból a barcikai csapat öt perc alatt egyenlített.
A végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban, így otthon tartották a 2 pontot a fordulatos mérkőzésen.
A Kazincbarcika a tabellán pontban beérte az abonyiakat, de az FSC így is megőrizte vezető pozícióját jobb gólaránnyal.

Fügedi Csaba edző gy értékelte a mérkőzést:
– Sajnálom, hogy nem tudtunk teljes csapattal kiállni a rangadón, a gólerős Lányi Pali távolmaradását megéreztük. A 21 gólig jutó Szabó Boti kiemelkedő teljesítményével így is közel jártunk a sikerhez, de fontos szituációkban rossz döntéseket hoztunk. Készültünk rá, mégsem tudtuk megoldani megfelelően az emberfogás elleni játékot, pedig jól cselező játékosainknak nagy területet hagytak a hazaiak, de nem voltunk elég dinamikusak. Védekezésben és visszarendeződésben is van még mit javítanunk.
Egy góllal alulmaradni idegenbeli rangadón mindig fájó érzés. Ma még kicsit szomorkodunk, holnap kielemezzük a mérkőzést, holnapután pedig újult erővel nekivágunk a következő feladatnak. Hogy jó játékosok és jó csapat váljon a fiúkból, az ilyen pofonok, vereségek is szükségesek.

Kazincbarcikai KSE – STAVMAT Füzesabonyi SC 33 : 32 (17 : 15)

FSC:
BARTÓK B (kapus), Gondos I 2, SZABÓ B 21, Angyal A 2, Kiss L, Bocsi P, SZ KOVÁCS V 5, Zug M , Kovács B (kapus), Kriston Á 2, Szabó G , Kovács E, Kerékgyártó M, Kovács M
Edző: Fügedi Csaba

Forrás: fuzeshirek.hu