Magabiztos győzelmekkel továbbra is második helyen a férfi kézilabdacsapat

2021.04.19 16:20

Az FSC férfi kézisei az április 10-én elmaradt mérkőzésüket pótolták Fehérgyarmaton. 

Bánik Roland edző értékelése:

Tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre és ez az elejétől fogva be is igazolódott. A hazai csapat az első percektől fogva, egy teljesen nyitott védekezését használt, amit hellyel-közzel sikerült meg bontanunk. A mérkőzés 6. percében elvesztettük Tamás Tamást, aki egy ütközés után, a földön maradt a bokáját fájlalva (mint utóbb kiderült, nem a bokája sérült, hanem a lábfeje tört el. Ezúton is gyors gyógyulást kívánunk neki és várjuk vissza a csapatba). A félidőben többször is sikerült ellépnünk több góllal, de a Fehérgyarmat mindig vissza tudott zárkózni, 3 gól volt az előny a félidőben. 

A 2. játékrészben tovább folytatódott az ingadozó játék, nem sikerült nagyobb előnyt ki harcolunk. Ami pozitívumként említhető, hogy a vezetést végig a kezünkbe tartottuk és sikerült 5 góllal megnyernünk a mérkőzést. Fontos két ponttal gazdagodva tértünk haza. 

Enjoy Robotics F.Gyarmat - Füzesabonyi SC 26:31 (13:16)

 

A következő héten április 17-én szintén idegenben játszottunk a Kazincbarcika csapatával. Ez a mérkőzés mindig kiélezett csatát szokott hozni. Most sem alakult másként. A mérkőzés elején sikerült meg lepnünk a Barcikát azzal, hogy legjobbukat szoros emberfogással ki vettük a játékból. 6 gólos előnyt építettünk fel, amit a félidő második felében a sok technikai hiba miatt sikerült 2 gólra csökkentenünk. A második félidő is végig szoros csatát hozott. A hazaiak lelkes játékkal végig a nyakunkon loholtak, amíg mi küszködve játszva tartottuk előnyünket. A véghajrához érkezve a hazaiaknak sikerült az egyenlítés is, de 2 perccel a vége előtt újra 2 gólos volt a vezetésünk. Újabb jó hazai támadás után 1 perc és 1 gólos előnynél támadhattunk. El adott labda után, kihagyott Barcikai helyzet következett. Így ha nehezen is, de sikerült nagyon fontos 2 pontott szereznünk. Egyedül a megszerzett pontoknak örülhetünk, a játékunk messze el maradt attól, amit tudunk. 

Kazincbarcikai KSE - Füzesabonyi SC 27:28 (12:14)

Enjoy Robotics F.Gyarmat