Magabiztos asztalitenisz siker a Hatvan ellen, bronzérem a jutalom

2021.06.23 21:39
A Dédestapolcsánytól elszenvedett vereséget követően az Eger Besenyőtelek elleni győzelme minden kérdésre választ adott: a megyszékhelyiek megnyerték a bajnokságot, egy ponttal megelőzve a Dédestapolcsányt, míg a Füzesabony - az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül - a harmadik helyen zárt. Mivel a hatvaniak sem mozdulhattak el az ötödik helyről, így gyakorlatilag tét nélküli derbin köszönhettek el a szezontól a csapatok.
A füzesabonyiakat természetesen fűtötte a visszavágás vágya, mivel korábban Hatvanban fájó vereséget szenvedtek. Már a párosoknál hatalmas kontraszt mutatkozott meg, hiszen az előző mérkőzésen mindkét  meccs balul sült el, ezúttal azonban az ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István és a Petővári Attila duó is győzni tudott (2:0).
Az első egyéni körben tovább nőtt az előny, köszönhetően ifj. Molnár Zoltán, Petővári Attila és Sztakó István sikereinek (5:1).
A második egyéni fordulóban is három füzesabonyi siker született Petővári Attila, Sztakó István és Tóth Szilárd jóvoltából, ezzel már-már behozhatatlan előnyre tettek szert a hazaiak (8:2).
A harmadik egyéni körben a várakozásoknak megfelelően felkerült a pont az I betűre: ifj. Molnár Zoltán, Sztakó István és Tóth Szilárd is győztesen hagyta el az asztalt, bebiztosítva a Füzesabony diadalát (11:3).
Az utolsó mérkőzéseken már az is belefért, hogy csak Tóth Szilárd fogadhassa az ellenfél gratulációját, így alakult ki a 12:6-os végeredmény.
A megyei II. osztályban százszázalékos teljesítménnyel bajnokságot nyerő Füzesabony SC II. mellett a megyei I. osztályban szereplők bronzéremmel gazdagították az egyesület vitrinjét.
Füzesabonyi SC I. - Hatvani Lokomotív-Szabó József SE 12:6
Győztek: Sztakó István 3, Tóth Szilárd 3, ifj. Molnár Zoltán 2, Petővári Attila 2, ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István 1 és Petővári Attila-Tóth Szilárd 1
A bajnokság végeredménye:

1. HRT Spedition Egri AK III. 19 pont
2. Dédestapolcsány SE 18 pont
3. Füzesabonyi SC I. 17 pont
4. Besenyőtelek SC 14 pont
5. Hatvani Lokomotív-Szabó József SE 11 pont
6. Pegazus Andornaktálya SE II. (visszalépett)