Két győzelemmel kezdték a tavaszi idényt a STAVMAT FSC serdülő kézisei

2020.02.22 09:15

Először hazai pályán a Hajdúnánás csapatát győzték le a füzesabonyi fiúk, majd Nyírbátorból is elhozták a két pontot.

Fügedi Csaba edző értékelte mérkőzést:

"A Hajdúnánás ellen jó első félidőt produkáltak a fiúk. Védekezésünk masszív volt, támadásban kissé türelmetlenek voltunk, de így is 5 gólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második játékrészben 8 gólos előnynél kicsit hamar cseréltem és a védekezésünket is átszerveztem, ami nem bizonyult jó döntésnek. Az ellenfél közelebb jött. Ekkor visszaálltunk az eredeti hadrendbe, így a győzelmünk nem forgott veszélyben. Tanulságos mérkőzés volt számomra, a látottakat a rájátszásban hasznosíthatjuk. Azt is el kell mondani, hogy egy jó játékerőt képviselő csapatot sikerült legyőznünk.

Nyírbátorban könnyebb dolgunk volt. Már az első félidőben tetemes különbséggel vezettünk, amit jó védekezésünknek és lerohanásos góljainknak köszönhettünk. A biztos vezetés tudatában több játéklehetőséget kaptak a fiatalabb játékosok is. A végére megőrizték 13 gólos előnyünket.
Az alapszakasz utolsó fordulóját a tabella éléről várhatjuk. Jövő héten csütörtökön a Szolnok gárdáját fogadjuk a sportcsarnokban."

STAVMAT Füzesabonyi SC - Kispályás Műfüves NKFT 33:29 (15:10)
FSC:
Bartók B (kapus) , Sz Kovács V, Szabó B 14, Lányi P 12, Kiss L 5, Angyal A 2, Gondos I , Kovács B (kapus), Kriston Á, Zug M , Szabó G, Kerékgyártó M, Kovács M
Edző: Fügedi Csaba

Nyírbátori SU NKFT - STAVMAT Füzesabonyi SC 21:34 (6:19)
FSC:
Bartók B (kapus) , Sz Kovács V, Szabó B 8, Lányi P 5, Kiss L 5, Angyal A 8, Gondos I 3, Kovács B (kapus), Kriston Á 1, Zug M 2, Szabó G 2, Kerékgyártó M, Kovács M, Kovács Erik, Máté Dániel
Edző: Fügedi Csaba