Imponáló győzelem Pétervásárán

2021.12.07 12:59

A Heves megyei I. osztályú csapatbajnokság 6. fordulójában Pétervására utaztak a füzesabonyiak. A tabellán elfoglalt helyezések alapján vendégsikert ígért a papírforma a tabella alsó részében helyet foglaló házigazdák ellen, de óvatosságra adott okot, hogy betegségek miatt kissé tartalékosan álltak ki a dobogós álmokat szövögető látogatók.

 

Petővári Attila beszámolója:

A párosoknál végre jól jött ki a lépés, hiszen mindkét füzesabonyi kettős, a Petővári Attila-Sztakó István és a Tóth László-Tóth Szilárd duó is magabiztosan nyert (2:0).
Az első egyéni fordulóban tovább folytatódott a menetelés: Petővári Attila, Sztakó István, Tóth László és Tóth Szilárd is győztesen hagyta el az asztalt, megnyugtató előnyre szert téve (6:0).
A második forduló két vereséggel indult, de Petővári Attila és Tóth László jóvoltából sikerült tartani a különbséget (8:2).
A harmadik egyéni fordulóban Petővári Attila, Sztakó István és Tóth László is győzni tudott, ezzel végleg eldőlt a három bajnoki pont sorsa (11:3).
Az utolsó egyéni forduló valóságos örömjátékot hozott, hiszen Petővári Attila, Sztakó István, Tóth László és Tóth Szilárd egyaránt játszmaveszteség nélkül tudta le a mérkőzését (15:3).
A győzelemmel sikerült megerősíteni a dobogón elfoglalt pozíciót, melyet legközelebb a szintén az élmezőnyben helyet foglaló Besenyőtelek SC elleni szomszédvári rangadón kellene megtartani.
Pétervására SE I. - Füzesabonyi SC 3:15
Győztek: Petővári Attila 4, Tóth László 4, Sztakó István 3, Tóth Szilárd 2, Petővári Attila-Sztakó István 1 és Tóth László-Tóth Szilárd 1