II. Árvai Istvánné Kézilabda Emléktornán járt ifjúsági csapatunk

2019.02.12 09:57

III. Árvai Istvánné Kézilabda Emléktornán járt ifjúsági csapatunk


Az ifjúsági együttes felkészülésének utolsó állomása a Hevesen megrendezett 3 csapatos emléktorna volt. 2x25 perces mérkőzéseken játszhattunk a Heves és a Mezőkeresztes alakulataival, ahol még mindig a gyakorlás volt a fő cél számunkra.
Rengeteget gyakorolhattunk, nagyon hasznos volt a torna a felkészülésünk szempontjából, hiszen hét közben keveset tudunk teljes létszámban edzeni. A lányok közül néhányan az iskolai tanulmányok (többben végzősök) és a felnőtt edzések mellett nem mindig tudnak az ifi edzéseken is részt venni, így ezek az alkalmak az összeszokásról és a csapatszintű fejlesztésről szólnak. Szükség van időre ahhoz, hogy a sokszor hangsúlyozott tudatosság, magabiztosság megjelenjen a játékunkban, hiszen néha olyan posztokon is próbálgatjuk őket, ami még szokatlan számukra.
Az első mérkőzésünket a Heves ellen játszottuk, ahol nem működött a védekezés és az akarati tényezőt is hiányolták az edzők, így nagyarányú vereséget szenvedtünk jövő heti bajnoki ellenfelünkkel szemben. Sokat kell még edzésen fejlődnünk, hogy átlássuk a védekezés alapvetéseit is. Voltak jó egyéni teljesítmények, amik bizakodásra adnak okot, csapatszinten kellene még sokat dolgoznunk.
A második mérkőzésen a Mezőkeresztes csapata ellen az első félidőben ott folytattuk, ahol az első mérkőzést abbahagytuk. Majd a szünetben sikerült rendezni a fejeket és 6 gólos hátrányt ledolgozva kiélezett végjátékot játszhattunk. Sajnos elfáradtunk a felzárkózásban és döntő szituációkban hibáztunk, így 2 góllal alulmaradtunk. A második félidőben azt láttuk a csapaton, amit az egész torna alatt szerettünk volna, küzdöttek egymásért, a győzelemért, érzelmek az arcokon, hiszen ezt a sportot anélkül nem lehet.
Örömteli hír, hogy a legtechnikásabb játékosnak járó díjat a Füzesabonyi SC tehetséges kézilabdázója érdemelte ki a tornán, aki nem más, mint Nagy Nikoletta. Gratulálunk!
Gratulálunk továbbá a tornán szintén részt vevő U14-es csapatunknak és Benedek Réka edzőnek a 2.helyezés eléréséhez!
Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek a meghívást és a vendégszeretet, kedvességet, amit a hevesi csarnokban kaphattunk. Rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak, tökéletesen szolgálta a torna a felkészülésünket!
 

A tavaszi szezon első bajnoki mérkőzése:
2019.02.17. 14:00 Juhász 99’ Füzesabonyi SC – Hevesi SE