Hazai győzelem végletekig kiélezett küzdelemben

2021.04.26 08:29

Rangadó várt a Heves megyei asztalitenisz csapatbajnokság I. osztályában szereplő együttesre, akik a csoport egyik legerősebb gárdáját, a Borsod megyéből átjelentkezett dédestapolcsányiakat fogadták.

Már a mérkőzés elején is látszott, hogy nüanszok dönthetnek a pontok sorsáról: az ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István páros szoros csatában győzött, míg a másik asztalon a  Petővári Attila-Tóth Szilárd vereséget szenvedett.

Az egyéni mérkőzések első körében ifj. Molnár Zoltán, Petővári Attila és Sztakó István is döntő játszmában aratott győzelmet, így Tóth Szilárd veresége ellenére is 4:2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második körben tovább nőtt a különbség: ifj. Molnár Zoltán, Petővári Attila és Tóth Szilárd is győztesen hagyta el az asztalt, ezzel 7:3-ra módosult az állás.

Miután a remek napot kifogó ifj. Molnár Zoltán harmadik ellenfelétől is fogadhatta a gratulációt, karnyújtásnyi közelségbe került a végső siker. Ekkor azonban megtorpantak a füzesabonyiak, így a Dédestapolcsány 8:6-ra felzárkózott.
Sőt, az utolsó kör első mérkőzésén sem alakultak jól a dolgok, ezért Tóth Szilárd eredményes játékára volt szükség ahhoz, hogy biztossá váljon legalább a döntetlen. Sajnos Sztakó Istvánnak nem sikerült feltenni az i-re a pontot, ezért az utolsó találkozón múlt a győzelem sorsa. Petővári Attila nagy csatában, döntő játszmában múlta felül riválisát, így közel három és fél órás csatát követően a hazaiak érdemelték ki a három bajnoki pontot.

Füzesabonyi SC I. - Dédestapolcsány SE 10:8
Győztek: ifj. Molnár Zoltán 3, Petővári Attila 3, Tóth Szilárd 2, Sztakó István 1, ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István 1 és Petővári Attila-Tóth Szilárd 0