FSC U11/12 FIÚ KÉZILABDA CSAPATAI IS ELKEZDTÉK A BAJNOKI KÜZDELMEKET

2021.10.22 14:26

Fügedi Csaba vezetőedző beszámolója:

 FU12
Hazai tornán kezdett az FSC FU12 csapata a bajnokságban. Az első mérkőzésen a komoly játékerőt képviselő Mezőkövesdi KC csapatával játszottak kéziseink. A papírforma érvényesült a mérkőzésen, a Mezőkövesd magabiztosan nyert, habár a hazaiak egy jó sorozatnak köszönhetően 3 gólra is megközelítették a kövesdieket. A második meccset az Ózdi KC ellen vívták az abonyi fiúk. Ez kiélezettebb találkozónak bizonyult az elsőnél. A hazaiaknak volt esélye a pontszerzésre, de sok technikai hibával játszottak, így a végén az ózdiak örülhettek.

KOZIK SZERVÍZ FSC – Mezőkövesdi KC 18:31
KOZIK SZERVÍZ FSC – Ózdi KC 17:21

A következő tornára Gyöngyösön került sor. A hazaiakkal játszott először az FSC. A mérkőzés elején az abonyi fiúk könnyelműen elszórták a labdákat, így a Gyöngyös tetemes előnyt szerzett. Ezután már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés képe, de a hazaiak így is simàn győztek.
A második meccsen sikerült megszerezni az idei első győzelmet az SBS Eger csapatával szemben. A találkozó első félideje szorosnak bizonyult. A szünetben 1 góllal vezettek az egriek. A második játékrészben feljavult az FSC védekezése és támadásban is hatékony akciókat vezettek az abonyi kézisek. A végén 5 gólos győzelemnek örülhettek a füzesabonyiak.

KOZIK SZERVÍZ FSC  - Gyöngyösi KK 13:24
KOZIK SZERVÍZ FSC  - SBS Eger 18:13

FU11

Az egy évvel fiatalabb FU11 csapat Putnokon kezdte a bajnokságot. Mindkét mérkőzésüket megnyerték a füzesabonyi kézilabdások a miskolci DVTK és a Putnok VSE csapatai ellen.
PICKOPACK FSC – DVTK 1. 16:9
PICKOPACK FSC – Putnok 12:6

Fügedi Csaba (vezetőedző): - A két korosztály játékosai egy csapatot alkotnak, zömében együtt is edzünk velük. Igó Ádám edzőkollégámmal közösen közel 30 fiatal kézilabdást tudunk képezni edzéseinken. A gyerekek lelkesek az edzéseken, megszerették a kézilabdát, a szülők hozzáállása támogató.

A hétvégi tornák eredményei kissé csalóka képet mutatnak, hisz nincs ilyen különbség a gyerekek tudása közt. AZ FU11 csapatának játékosai korosztályukhoz képest előrébb vannak, s ennek oka lehet az is, hogy elsőtől tudunk velük folyamatosan foglalkozni az edzéseken. A nagyobbak, az FU12-es fiúk nagy része az elmúlt évben érkezett a csapathoz. Kevesebb edzés, mérkőzés van még mögöttük, viszont kifejezetten tehetséges sportolók, sok potenciál van még bennük. Ez kitartó munkával előbb-utóbb eredménnyel is párosul. Biztos vagyok benne, hogy idővel a nagyobbak is fel tudják venni a versenyt a korosztály élmezőnyével.
Köszönjük névadó szponzorainknak a KOZIK SZERVÍZ és a PICKOPACK cégeknek a támogatásukat.