Felkészülési kézilabda tornán jártak az FSC utánpótlás csapatai

2020.08.24 18:00

Augusztus 21-23. között Kiskőrösön és Kiskunhalason rangos utánpótlás tornán képviseltette magát a Füzesabonyi SC. A rendezvényen a füzesabonyi küldöttség majd 50 fővel 3 korosztály küzdelmein vett részt.

Fügedi Csaba (utánpótlás vezető) értékelése:

A rendezvény nagy mértékben segítette a felkészülésünket a bajnoki mérkőzésekre. A felkészülési időszak olyan szakaszához értünk, amikor kézilabda tornákon tudják megszerezni a játékosok a speciális mérkőzés állóképességet. Ehhez ideális lehetőséget biztosítottak a hétvégi LV kupa sorozat mérkőzései. Csapataink a 3 nap alatt 5-6 felkészülési mérkőzést is lejátszottak.


Emellett az eredmények is megerősítettek minket, hogy jó úton járunk.
A 14 éves lány csapatunk a két évvel idősebbek mezőnyében indult. Végig harcban voltak a bronzéremért, s csak rosszabb gólarányuk miatt szorultak le a dobogóról. A korosztály gólkirálynője Kriston Kíra lett 57 találattal.


Serdülő lányaink szintén a 4. helyen zártak, csak az utolsó meccsen csúsztak le a bronzéremről. Nagy Liza a tornán mutatott játékáért különdíjban részesült.
A legjobb eredményt az abonyi serdülő fiúk érték el ezüstérmet szerezve az FU18-as korosztályban. A gólkirály Szabó Botond lett 51 találattal, ezzel megkoronázva a tavalyi bajnokságban nyújtott teljesítményét. Meg kell említeni, hogy Botond és csapattársa Lányi Pál serdülő koruk ellenére már a felnőtt csapanál is edzenek. Bízom benne, hogy hamarosan az FSC felnőtt csapatában is ontják a gólokat.