Elindult az FSC kézilabda tábor

2020.07.14 16:18

Öt turnusba, összesen 71 fő részvételével zajlik két héten keresztül az FSC nyári kézilabda tábora. A hétfőn kezdődött napközis táborban napi két edzéssel, szabadidős foglalkozásokkal telik a nap a sportcsarnokban és a műfüves pályán.

A táborban 5 évestől a 13 évesig összesen hetvenegyen vesznek részt fiúk és lányok egyaránt a kétszer öt napos tábor alatt. Gyöngy Márió táborvezetőtől megtudtuk: elsősorban a játékosságon és a közösségépítésen van a hangsúly, hogy mindenki jól érezze magát, valamint felelevenítik a már meglévő tudást és gyakorolnak elsősorban.

Azt is hozzátette – majd három hónapos kihagyás után kezdhették újra az edzéseket június elején, amikor két hetet edzhettek csupán a fiatalok, a mostani tábor, így az állóképesség növelésében is igazán hasznos.

A koronavírus járvány miatt kérdéses volt még az elmúlt héten, hogy megtarthatják e a tábort, de végül az MKSZ engedélyt adott rá. A járvány miatt a táborban nagy gondot fordítanak a kéz- és felületfertőtlenítésre. A részvételt csupán 1-2 gyerek mondta vissza.