Bronzérem és különdíj Hatvanból

2017.02.06 08:17
 
 
A Juhász '99 Füzesabonyi SC csapata 3. helyen végzett a február 4-5-én megrendezett felkészülési férfi kézilabda tornán. A torna gólkirálya Richard Wilga lett!
 
Hat csapat részvételével rendeztek felkészülési tornát ahol a  Juhász '99 FSC csapata a szintén NB II-es Hatvannal és NBI/B-s Mizse KC-val került egy csoportba. A másik ágon az NB II-es Gödöllő KC, az NB I/B-s PLER KC és a Kecskeméti TE-Kisokos junior csapata képviseltette magát.
 
A szombati csoport meccsek során a házigazda Hatvani KSZSE  csapatával 25:25 arányú döntetlent ért el a csapat, majd a folytatásban 30:24-es vereséget szenvedtünk  Mizse KC csapatától. Az első nap után kiderült, hogy a 2. helyen végeztünk és ezért vasárnap a 3. helyért játszhattunk a másik csoportban második Gödöllő KC csapata ellen. 
 
Vasárnap tartalékos felállásban 27:14 -es arányú nagyszerű győzelmet arattunk és elhoztuk a bronzérmet.
 
Tamás Tamás edző értékelésben elmondta, hogy az első 2 meccsen az elmúlt hetekben gyakorolt gyors játékot szerette volna viszontlátni, többféle összeállítást kipróbálni és tesztelni az utánpótlásból felkerülő fiatalokat. A gyorsaságot illetően  részben sikerült megoldani a feladatot. Örömteli, hogy támadásban többféle összeállításban is eredményesek tudtunk lenni. A serdülő csapatból felhozott Magyar Krisztián és Nagy Milán a rájuk bízott feladatokat jól oldotta meg, hasznosan játszottak a mérkőzéseken, sajnos Milán bokája megsérült, így egy darabig nem tudunk számolni vele. Juniorok közül Benke Tibor és Zelei Attila is hozzá tudott tenni a mérkőzés alakulásához. 
Vasárnap csak tíz mezőnyjátékossal és 1 kapussal tudtunk kiállni, de remek védekezéssel és megfontolt támadójátékkal, végig dominálva meggyőző fölénnyel nyertük meg a mérkőzést. Ki kell emelni a fegyelmezettséget és a küzdőszellemet. Ami a hibákat illeti az emberelőnyös játékot kell még kialakítani és a lerohanásokat kell még tudatosabban kivitelezni. Minden játékost dicséret illeti a tornán nyújtott teljesítményért.
 
A tornán részt vett csapat névsora: György Gábor, Gulyás Levente kapusok Mezőnyjátékosok: Csapó Péter, Magyar Krisztián, Richard Wilga, Martin Kobylan, Nagy Patrik, Szabó Szabolcs, Hevér Tibor, Kocsis Csaba, Antal Csaba, Zelei Attila, Benke Tibor, Répási Norbert, Nagy Milán. Sérülés és egyéb okok miatt kimaradók: Rékasi Richárd, Pásztor Péter, Mózer Előd, Vadászi László.
 
A végeredmény: 1. PLER-Budapest KC, 2. Mizse KC, 3. Juhász '99 Füzesabonyi SC, 4. Gödöllő KC, 5. Hatvani KSZSE, 6. KTE-Kisokos junior.