Az FSC asztalitenisz szakosztályának helyzetjelentése

2020.10.29 12:46

A 2019/2020. évi asztalitenisz csapatbajnokságban a Füzesabonyi SC két csapattal vett részt. Az NB III-as csapat a 9 fős csoport hetedik helyén, míg a megye II-es csapat a 12 fős csoport második helyén állt, amikor a koronavírus-járvány következtében félbeszakadt a bajnokság.

A nyáron jelentős változás állt be a szakosztály életében: az edzői feladatokat is ellátó legjobb játékos, Lövey Ádám röviddel az új szezon kezdete előtt Szerencsre igazolt, ezért az NB III-as csapat visszalépett a Nemzeti Bajnokság küzdelmeiből, hogy a Heves megyei csapatbajnokság első osztályában álljon asztalhoz. A másik csapat a megyei másodosztályban méretteti meg magát.

A Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség döntése értelmében a Heves megyei csapatbajnokság 2020/2021-es szezonja a koronavírus-járvány második hullámát követően, de legkésőbb 2021 februárjában veszi kezdetét. Ennek legfőbb oka, hogy a résztvevők jelentős része az iskolák tornatermeinek bezárása miatt nem tud edzeni, illetve hazai pályán mérkőzéseket játszani.

Így jártak a füzesabonyi asztaliteniszezők is: a Heves Megyei Szakképzési Centrum Remenyik Zsigmond Technikum tornatermét októbertől nem lehet használni, ezért átmeneti megoldásként a Városi Sportcsarnok ad otthont a tréningeknek.

A megfelelő játéklehetőség biztosítása mellett az edzőkérdés is megoldódott: szeptembertől a füzesabonyi gyökerekkel rendelkező Penderik Gábor tart foglalkozásokat. Jelenleg három gyermek jár edzésre, reméljük, hogy a jövőben ez a létszám bővülni fog. A felnőttek létszáma körülbelül 12 fő.

Az elmúlt hetekben a Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség több megyei versenyt is rendezett. A Heves megyei veterán bajnokságon szép füzesabonyi sikerek születtek: az 50-59 éves korcsoportban Tóth László ezüstérmet, míg Sztakó István bronzérmet vehetett át, párosban pedig a Hidvégi Viktor – Tóth László duó a harmadik helyen zárt. A Heves megyei felnőtt egyéni bajnokságon Hidvégi Viktor jutott a legjobb 16 közé.