Átadták a műfüves pályát

2018.04.24 15:12

Füzesabony Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre és a sportolási lehetőségek biztosítására, valamit az utánpótlásnevelésére. Ezért a város északi részén, a Teleki Blanka Általános Iskola mellett önkormányzati és Magyar Labdarúgó Szövetség forrásból épült meg a település legújabb sportlétesítménye a 20×40 méteres műfüves labdarúgó pálya.

 

A műfüves pálya közel 35 millió forintos forrásból valósult meg. Ennek 70%-át a Magyar Labdarúgó Szövetség OTP Pályaépítési Programja finanszírozta, illetve a füzesabonyi önkormányzat biztosította a 30%-ot. Célja nem lehetett más, mint Füzesabonyban az utánpótlás nevelés, illetve egy újabb közösségi tér létrehozása – mondta Nagy Csaba polgármester.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2010 óta stratégiai célul tűzte ki a tömegesítést és a létesítményhelyzet javítását az utánpótlásnevelés érdekében – emelte ki az átadón  Sipos Jenő a szövetség szóvivője. Ezért az utóbbi időben a megyében is több műfüves pályát adtak át.

Azt gondolom sokat segíthet a település sportolni vágyó fiataljainak életében, a mozgásigény kielégítésében. De nemcsak labdarúgásra használható a pálya, lehet kézilabdázni, vagy más sportágakat is játszani rajta. A fiatalok, akik ilyen helyen kezdenek el focizni, joggal remélhetem, hogy a foci mellett maradnak a későbbiekben is – tette a hozzá a szóvivő.

Az átadó után a gyerekek birtokba vették az új pályát. Ezt a város diákjai ingyenesen használhatják tanórákon és azon kívül, de számítanak a felnőtt lakosságra is, akik térítés ellenében sportolhatnak majd rajta.

 

Forrás: FÜZESHÍREK