Asztalitenisz: nagy csata után három pont Hatvanból

2021.11.13 20:14

A Visonta elleni győzelem, a Gyöngyöspata elleni vereség és egy szabadnap után a Hatvani Lokomotív SE I. csapatához látogattak a megyei I. osztályban szereplő asztaliteniszezőink. A játékoskeret alapján jó esély nyílt a javításra, de intő jel volt a néhány hónapja elszenvedett fájdalmas vereség, amin végül az előző szezon bajnoki címe múlt.

A párosok ismét kijózanító erővel hatottak: a Petővári Attila és Tóth Szilárd alkotta duó simán, míg az ifj. Molnár Zoltán és Sztakó István alkotta kettős döntő játszmában kapott ki (0:2).

Az egyéni mérkőzések első körében füzesabonyi részről Hidvégi Viktor és Petővári Attila tudott győzni, s bár Tóth Szilárd majdnem csatlakozott hozzájuk, nem sikerült közelebb kerülni a hazaiakhoz (2:4).

A második körben több döntő játszmás meccs a vendégek oldalára billent: Hidvégi Viktor és Petővári Attila minimális különbséggel nyert, majd Sztakó Istvánnak köszönhetően már egyenlő volt az állás (5:5).

A harmadik egyéni körben pedig fordult a kocka: Hidvégi Viktor megőrizte veretlenségét, majd Sztakó István kulcsfontosságú mérkőzést húzott be és Tóth Szilárd is felülmúlta ellenfelét, így Petővári Attila veresége ellenére a Füzesabony átvette a vezetést (8:6).

Az utolsó körben Sztakó István és Petővári Attila újabb idegtépő meccs végén örülhetett, ezzel biztossá vált a három bajnoki pont, így belefért, hogy Tóth Szilárd és a csereként beálló ifj. Molnár Zoltán alulmaradt (10:8).

A győzelemhez köszönhetően négy bajnoki forduló után továbbra is az élmezőnyben foglalnak helyet a füzesabonyiak, akikre legközelebb hazai környezeten vár rangadó a Pegazus Andornaktálya SE II. ellen.

 

Hatvani Lokomotív SE I. - Füzesabonyi SC 8:10

Győztek: Hidvégi Viktor 3(/3), Petővári Attila 3, Sztakó István 3, Tóth Szilárd 1, ifj. Molnár Zoltán 0(/1), ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István 0 és Petővári Attila-Tóth Szilárd 0