Asztalitenisz: Félig üres, félig teli pohár Egerben

2021.05.13 05:57
A csalódást keltő hatvani vereséget követően Egerbe látogatott a Füzesabonyi SC megyei I. osztályú asztalitenisz csapata. 


Az első fordulóban lejátszott mérkőzéshez képest - amely 11:7-es füzesabonyi sikerrel zárult - két helyen változott a megyeszékhelyiek összeállítása és nagy kérdés volt, hogy ez előnyt vagy hátrányt fog jelenteni.


A párosok ezúttal sokkal jobban sikerültek, mint Hatvanban: az ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István és a Petővári Attila-Tóth Szilárd duó egyaránt döntő játszmában győzött (2:0).
Az első egyéni körben előbb egyenlítettek az egriek, majd Petővári Attila és Sztakó István is felülmúlta ellenfelét, így megmaradt az előny (4:2).
A második egyéni kör is hasonló eredménnyel zárult: ezúttal Petővári Attila és Tóth Szilárd győzött, de Sztakó István is közel állt a bravúrhoz (6:4).
A harmadik egyéni körben Sztakó István és Tóth Szilárd remek játékának köszönhetően karnyújtásnyira került a végső győzelem (8:6).
A negyedik kör első összecsapásán Petővári Attila győzelme biztosította be a döntetlent, az i-re azonban nem sikerült feltenni a pontot, mivel az utolsó három találkozón egyaránt az egriek szája íze szerint alakult a végkimenetel.
Ezzel az eredménnyel a Füzesabonyi SC I. jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, mindössze egy ponttal lemaradva a Dédestapolcsány, illetve az egy mérkőzéssel többet játszó Eger mögött.