Asztalitenisz: fájó döntetlen a Besenyőtelek ellen

2022.01.28 11:11

A Heves megyei asztalitenisz csapatbajnokság előző szezonjában mindkét alkalommal 9:9-es döntetlennel ért véget a Füzesabonyi SC - Besenyőtelek SC szomszédvári rangadó, így az előzetes esélylatolgatások alapján szoros mérkőzésre volt kilátás a 8. fordulóra kiírt mérkőzésen - s a várakozások megalapozottnak bizonyultak.

Már a párosok küzdelmei is a fentieket támasztották alá: az ifj. Molnár Zoltán és Tóth Szilárd alkotta duó magabiztosan győzött, míg a másik asztalon a Hidvégi Viktor-Sztakó István kettős vereséget szenvedett (1:1).

Az első egyéni kör jól indult, hiszen Hidvégi Viktor és Sztakó István nyert, majd ifj. Molnár Zoltán és - kellemetlen meglepetésre - Petővári Attila kikapott (3:3).
A második körben sikerült megszerezni az előnyt, miután Hidvégi Viktor, ifj. Molnár Zoltán és Sztakó István is győztesen hagyta el az asztalt (6:4).
A harmadik egyéni kör Hidvégi Viktor újabb győzelmével kezdődött, ezt követte Sztakó István veresége, aztán ifj. Molnár Zoltán nagyszerű sikere Csapó Dániel ellen, végül Petővári Attila kapott ki újra (8:6).

Az utolsó egyéni körben a remek formában játszó Hidvégi Viktornak köszönhetően az egyik pontot már a zsebünkben érezhettük és három mérkőzés volt hátra, hogy feltegyük az i-re a pontot. Bár mindhárom meccs szorosan alakult, sem Petővári Attilának, sem Sztakó Istvánnak, sem az ifj. Molnár Zoltán helyére beálló Tóth Szilárdnak nem sikerült győznie, ezért meg kellett elégedni a döntetlennel, így a vendégek továbbra is egy ponttal előzik meg a Füzesabonyt.

Füzesabonyi SC - Besenyőtelek SC 9:9
Győztek: Hidvégi Viktor 4, ifj. Molnár Zoltán 2(/3), Sztakó István 2, Petővári Attila 0, Tóth Szilárd 0(/1), ifj. Molnár Zoltán-Tóth Szilárd 1 és Hidvégi Viktor-Sztakó István 0