A visszavágón sem bírt egymással a Füzesabony és a Besenyőtelek

2021.06.10 21:40

A Heves megyei asztalitenisz csapatbajnokság első osztályában szereplő Füzesabonyi SC egy halasztás következtében ismét a Besenyőtelekkel mérte össze a tudását. Két hete idegenben 9:9-es döntetlenre végeztek a felek, ezért hazai pályán a győzelem reményében állhattak asztalhoz a mieink.
A vendégcsapat ismét csak három játékossal jelent meg, s az odavágóhoz hasonlóan az egyetlen páros mérkőzésen besenyőtelki siker született, így 1:1-es állásról kezdődhettek az egyéni meccsek.
Az első forduló rosszul indult, miután mindhárom lejátszott összecsapáson - többször is balszerencsés körülmények között - vereséget szenvedtek a hazaiak, csak Tóth Szilárd neve mellett szerepelt hazai pont (2:4).
A második körben javult a helyzet: ifj. Molnár Zoltán, Petővári Attila és Sztakó István is győztesen hagyta el az asztalt, ezáltal sikerült egyenlíteni (5:5).
A harmadik forduló két-két füzesabonyi és besenyőtelki győzelmet hozott: Petővári Attila és Tóth Szilárd mellé majdnem csatlakozott Sztakó István is, ám a végletekig kiélezett meccsen ellenfele minimális különbséggel jobbnak bizonyult (7:7).
Az utolsó kört Sztakó István győzelme nyitotta, majd ifj. Molnár Zoltán és Petővári Attila egyaránt 3:1-es vereséget szenvedett, így Tóth Szilárdon múlt, hogy ne besenyőtelki győzelemmel záruljon a találkozó: szerencsére a döntő játszma ezúttal neki kedvezett, így ismét döntetlennel fejeződött be a derbi.
Ez az eredmény azt jelenti, hogy a jelenleg harmadik helyen álló Füzesabony sorsa továbbra is a saját kezében van: ha a hátralévő két mérkőzését megnyeri, kiérdemli a bajnoki címet - két vereség esetén viszont akár az ötödik helyig is visszacsúszhat.

Füzesabonyi SC I. - Besenyőtelek SC 9:9
Győztek: Tóth Szilárd 3, Petővári Attila 2, Sztakó István 2, ifj. Molnár Zoltán 1, Petővári Attila-Tóth Szilárd 1 és ifj. Molnár Zoltán-Sztakó István 0