A STAVMAT-FSC fiú serdülő csapata az élen, a lányok az ötödik helyen zárták az alapszakaszt

2020.02.28 08:44

Az FSC serdülő fiú csapata csütörtökön az alapszakasz utolsó meccsén a Szolnok gárdáját fogadta a Városi Sportcsarnokban.

Végig jó iramot diktálva, magabiztosan tartották itthon a 2 pontot az abonyi fiatalok. A hazai publikum ötletes játékot, harcias védekezést, parádés védéseket és szépségdíjas gólokat láthatott az FSC-s fiúktól. Ezzel a győzelemmel fiú serdülő csapatunk megnyerte csoportját és előnyös pozícióból várhatja a rájátszást.

STAVMAT Füzesabonyi SC – Szolnoki KCSE 32:15 (15:6)
 

FSC:
Bartók B (kapus) , Sz Kovács V 3, Szabó B 6, Lányi P 6, Kiss L , Angyal A 6, Gondos I 1, Kovács B (kapus), Kriston Á 1, Bocsi P 3, Zug M 2 , Szabó G 3, Kerékgyártó M 1, Kovács E, Máté D
Edző: Fügedi Csaba

Fügedi Csaba: – Tetszett a fiúk hozzáállása a mérkőzésen. Védekezésben fegyelmezettek, támadásban koncentráltak tudtunk maradni a meccs nagyrészében. Most láttam minden játékosomtól először azt a csapat iránti alázatot, egymás segítését, önzetlen játékot, amik legfontosabb jellemzői egy sikeres csapatnak. Védekezésben agresszívek voltunk, ezekből látványos, gyors ellentámadásokat tudtunk vezetni. Rendezett védelem elleni játékban türelmesek tudtunk maradni, helyzeteinket rendre ziccerig kijátszottuk.
Örülök, a csoportelsőségnek. Egy hét pihenő után a másik csoport első négy csapatával folytatjuk a küzdelmeket az érmes helyezésekért.
Bizakodó vagyok a rájátszásra előretekintve. Nemcsak szerzett pontjaink miatt, hanem a mai napon látott játék és csapategység miatt is.

Serdülő csapatunk az 1. helyezettet fogadta hazai környezetben, ahol egy gólzáporos mérkőzésben maradtak alul lányaink.

Tamás Tamás: -Vártam már nagyon ezt a találkozót, hiszen az első helyezett ellen tudtuk felmérni, hogy hol is tartunk jelenleg. Nagy iramú mérkőzés volt, rendezetlen védelem ellen szépen be tudtuk fejezni támadásainkat, viszont a visszafutással már voltak problémáink, ahogy az eredményen is meglátszik. Megvolt az akarat a lányokba, szépen küzdöttünk az utolsó percig. Tanulunk hibáinkból és haladunk tovább a megkezdett úton!

Villanyász-Füzesabony SC-Kazincbarcikai KSE 32-40 (15-19)


FSC:
Várallyay V. (kapus), Nagy L. 7, Nagy L. 2, Pomaházi A., Szabó N. 2, Demeter D. 10, Tamács Cs., Czakó
G. 5, Besenyei D. 2, Besenyei L. 4, Szabó L., Váradi Sz. (kapus), Pomaházi K. 2, Szabó L., Mikó B.
Edző: Tamás Tamás